Як спекти смачний хліб

Смачний хліб

М’який і смачний, з легкою скоринкою, зовсім не схожий на крихкий білий хліб, куплений в магазині, цей домашній рецепт білого хліба простий і складається з простих інгредієнтів.
Ось все, що вам потрібно знати про приготування ідеальної буханки домашнього хліба (білого хліба)!
Шматочок білого хліба повинен приносити задоволення. І коли цей білий хліб вдосконалюється в домашніх умовах, це Найкращий хліб! Плюс, ми любимо запах свіжоспеченого хліба. Ми випікаємо домашній хліб (білий хліб) вже близько 15 років, ми робимо це так часто, що тепер можемо спекти білий хліб без вимірювання інгредієнтів. І чим частіше ви робите це, тим впевненіше і досвідченіше стаєте, інстинктивно дізнаєтеся, яке має бути ваше тісто.

Цей рецепт домашнього хліба простий у приготуванні.

Неймовірно м’який і смачний, з легкою скоринкою, це просто найкраща біла намистина із всіх хлібів, яку ви коли-небудь пробували!
Він не містить натрію і консервантів з придбаного в магазині хліба і зроблений з простих інгредієнтів.
Смачний білий хліб традиційно готують тільки з – борошна, вода, дріжджі, мед, сіль, вершкове масло (або інший вид жиру).
Проте, ми хотіли б додати трохи лимонної кислоти (або оцту). Це необов’язково, але при цьому досягаються дві цілі:
Кислотність допомагає зберегти хліб м’яким. Це, очевидно, допомагає і при збереженні хліба. При цьому кількість, яку ми додамо в цей рецепт, не зробить помітного впливу на хліб.
Лимонна кислота також додає трохи кислинки в буханку хліба, так само як в заквасці надає їй характерну «кислість». Лимонна кислота додає додаткову глибину аромату до цього класичного рецепту білого хліба. Але кислинка тут не так виражена, як в заквасці.

Поради для приготування смачного домашнього хліба.

Ви можете замісити тісто вручну, але щоб вивести клейковину з тіста, потрібно чимало часу. Дуже добре підходить міксер для того, щоб процес замісу був швидшим! Просто слідкуйте за тим, щоб не «порвати» хліб, поки ви місите.
Не бійтеся засунути туди руки і відчути текстуру тіста.
Це єдиний спосіб переконатися, що ви отримуєте правильну послідовність. Кількість води або борошна, необхідне для приготування цього домашнього білого хліба, може незначно змінюватися кожен раз. Використовуйте цей рецепт в якості ключового і знайте, що вам, можливо, доведеться коригувати його. Це залежить від погоди, типу борошна та інгредієнтів, які використовуються.
Швидкий і простий спосіб перевірити, чи готовий ваш хліб, – постукати по ньому зверху, повинен бути характерний «порожній» звук. Проте, надійний метод, який гарантує ідеально випечений хліб, полягає в використанні термометра. Ваша буханка готується при внутрішній температурі що реєструє 195 ° F.
Щоб уникнути сирого ефекту хліба, не залишайте його в пательні до повного охолодження. Потримайте на пательні тільки 10-15 хвилин, а потім помістіть його на решітку для повного охолодження. Це запобігає утворенню конденсату на пательні.
Наступний крок після вистоювання тіста для хліба полягає в тому, щоб сформувати тісто в колоду, щоб воно помістилося в вашу форму для випічки хліба.
Виверніть хлібне тісто на злегка посипану борошном поверхню. Це видаляє зайве повітря, яке утворилося в тісті. Довга сторона прямокутника повинна бути трохи коротшою, ніж у вашій формі для випічки хліба.
Щоб переконатися, що у вас щільно сформований буханець хліба, поверніть тісто, притискаючи краї до форми по шляху. Затисніть шви форми, заправте боки і затисніть їх. Важливо щільно згорнути тісто, притискаючи його до себе. Це запобігає утворенню великих повітряних кишень всередині тіста, також захистить від пригару.

Як перевірити готовність замішеного тіста до випічки…

Час другої перевірки може сильно варіюватися в залежності від температури навколишнього середовища і погоди. Взимку це може зайняти набагато більше часу, ніж влітку. Тому важливо знати, які ознаки потрібно шукати, коли у вас хлібна булка правильно вивірена і готова до випічки.
Хлібне тісто підніметься приблизно на 1 ½ дюйма над обідком вашої поверхні в центрі, сформує купол, так що просто подивіться на каструлю збоку, щоб побачити, як сильно вона піднялася над обідком.
Коли ви обережно вдавлюєте в тісто вказівним пальцем, утворюється вм’ятина, і вона залишиться, якщо тісто буде повністю готово. Якщо тісто відскакує назад, не залишаючи поглиблення, воно вам “каже” зачекати. Якщо через вдавлення тісто руйнується, тісто має надлишкову герметичність, і вам може знадобитися перемішати тісто і повторно сформувати.

Як правильно зберігати хліб.

Справа в тому, що домашній білий хліб не зберігається занадто довго, оскільки в ньому немає таких консервантів, як куплений в магазині хліб.
Тому важливо зберігати свій домашній хліб в контейнері, який забезпечує деяку вентиляцію, щоб хліб «дихав». Цей білий хліб буде зберігатися близько 4-5 днів.